Justin Hall is the research and teaching center of the College of Human Ecology at Kansas State University. The three-story limestone structure, completed in 1960, served the College well without major renovations until 2010, when PGAV designed an addition to meet the College’s expanded enrollment, programs and mission.

The completed facility emphasizes student engagement and collaboration. The formal learning spaces support current teaching methodologies with flexible technology systems. Additional program elements include: student study space; seminar rooms; student commons; student services center; and administrative offices – renovated to increase transparency for students. The project includes renovation of the existing building at the point of connection with the addition.

Justin Hall

College of Human Ecology
Kansas State University
Manhattan, Kansas

PROJECT SIZE

14,500 GSF Addition

3,700 GSF Renovation

 

CONSTRUCTION COST

$4 million

RECOGNITION

LEED Gold for Commercial Interiors

SERVICES PROVIDED

Architecture

Existing Building

Interior Design

Program Validation

Site Development

Sustainable Design