Since 1924, Mulvane Hall has served as the cornerstone for science education at Baker University. Despite periodic renovations, the campus landmark had reached a point where dramatic transformation was necessary to meet the demands of modern science education and to present a welcoming portal to the sciences for students.

The redesigned building creates multiple opportunities for collaboration and includes: teaching and research laboratories and classrooms for biology, chemistry, math, physics and information technology; offices; and student support space. The addition reflects the collegiate gothic style of the original building, characterized by limestone detailing, sloped roofs and generous windows. The renovation scope includes replacement of mechanical and electrical systems, the windows and the roof. 

Ivan L. Boyd Center for Collaborative Science

Mulvane Hall
Baker University
Baldwin City, Kansas

PROJECT SIZE

9,000 GSF Addition

24,000 GSF Renovation

 

CONSTRUCTION COST

$7.5 Million

SERVICES PROVIDED

Architecture

Campus Planning

Existing Building

Fundraising Support

Interior Design

Laboratory Planning

Programming

Sustainable Design