Working closely with Blue Valley North High School faculty and administrators, PGAV examined the School’s facilities and physical factors that affect the learning process. The result is a series of additions and renovations which reinvent the main entry, add specialized program spaces, consolidate administrative offices, and integrate functional and cosmetic upgrades across the complex.

The new entrance addition redefines the identity of the high school while adding a secure and daylit administrative space, an athletic weight room and a 240-seat performing arts theater. The theater is designed as a multipurpose venue for spoken word and instrumental performance, as well as multi-media presentations and lectures. Building renovations include updating classrooms, bathrooms and finishes. 

Blue Valley North
High School

Blue Valley School District
Overland Park, Kansas

PROJECT SIZE

26,100 GSF Addition

37,000 SF Renovation

 

CONSTRUCTION COST

$13 million

SERVICES PROVIDED

Architecture

Existing Building

Interior Design

Programming

Site Development

Space Planning and FF&E

Sustainable Design